No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

29 de novembre 2019

Mou-te: Les tines del Flequer


Mantenint el costum de fer una sortida cada quinze dies, com està anunciat al seu calendari trimestral, el grup Mou-te ha estat visitant aquest passat dimarts, 26 de novembre, les 'Tines del Flequer', vestigi encara en peu, i ben conservat, de la indústria vitivinícola a les nostres comarques en els segles XVIII i XIX.
Aquests tresors històrics estan concretament a prop de Rocafort, dins del Parc Natural de Sant Llorenç, comarca de El Bages, però de similars se'n poden trobar, en forma de barraques o de marges de pedra seca, arreu de les nostres terres.
Visitaren les 'tines' d'En Bleda, de les Tosques, de l'Escudelleta i d'En Ricardo, tot comentant aquella feina a les vinyes i al voltant dels cups, i el seu final, en forma de plagues com la de la fil·loxera i demès. Mols dels nostres boscos actuals amaguen antigues vinyes que en el seu dia van ser tot una forma de vida en aquest país.
Una altra bona caminada cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada