No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

23 de juny 2020

Parcs infantils


Diversos representants de varies associacions veïnals de Sabadell han assistit avui a la convocatòria d'una reunió amb la Regidoria d'Urbanisme que, a través de la FAVS, s’ha efectuat convenientment.

El motiu de la cita ha estat l’explicació, per part de la Regidora titular, Maria del Mar Molina, del programa de millora de las instal·lacions infantils de més de 150 punts de la ciutat que es començarà properament. Es tracta de un projecte, ja licitat per uns 1.600.000 €, que va ser confeccionat pel Consistori anterior i que ara s’ejectarà a partir del proper mes de juliol.

El llistat d’espais en els que està prevista una remodelació general o un senzill manteniment, o “rentat de cara”, està publicat i pot consultar-se.

Les intervencions es realitzaran exclusivament en aquests espais – el parc infantil, no la plaça sencera – i no en qualsevol altre. Es un lot tancat que ja no es pot canviar.


Això no té res a veure amb el programa de “Construïm ciutat” o el manteniment general de Sabadell, que hauran de ser revisats apart, si convé.

S’ha demanat que es faciliti un detall més extens sobre el que està previst fer en cada cas, i s’ha dit que es podrà obtenir per cada associació que ho desitgi a través de cada Oficina de Districte, sol·licitant-lo expressament.

Es podrà fer un seguiment de les obres en la mesura que cada barri s’hi pugui dedicar, i es realitzarà una nova reunió al respecte pròximament, per a la que haurà de tenir-se preparat un “mapa reivindicatiu” de cada barri en el que es detecti què més s’ha de fer en cada lloc on convingui.


S’ha denunciat l'abandonament general actual dels diversos serveis de neteja i manteniment urbans i s’ha sol·licitat que les decisions i criteris que s’estableixin en aquests temes en el futur siguin consultats prèviament amb les associacions de veïns afectades, ja que són les que millor saben què fa falta exactament en cada lloc i quin us i evolució se sòl produir als diferents hàbitats de la ciutat.

S’ha recomanat que sigui a través dels/les Regidors de Districte que es tramiti, gestioni, reivindiqui o persegueixi qualsevol operació urbanística, doncs és des de cada oficina existent que es pot realitzar millor aquests treballs i amb més proximitat.

Tanmateix, la Regidora de Urbanisme ha insistit en tornar a tenir una nova trobada pròximament, sense que això vagi en detriment de les feines locals que s’hagin d’efectuar en endavant.

Les convocatòries, tant de cada Regidoria de Districte amb les associacions dels seus barris com aquesta nova general esmentada, s’enviaran convenientment en tant que estiguin preparades, tenint en compte en fer-ho les característiques de l’actual temporada estival i els possibles elements influents.

La Secretaria d’Infraestructures de la FAVS coordinarà el millor possible aquest nou pla de reunions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada