No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

30 de gener 2021

Agents cívics/cíviques a Sabadell

 Del tema de la "policia de barri" se'n continua parlant, des de fa temps, sense que la cosa arribi a ser real d'alguna manera. O així és com aparenta.

En canvi, el nostre Consistori ha creat l'existència d'uns equips de persones, civils contractats, que es passegen pels carrers dels nostres barris fent la feina que en diuen "d'agents cívics".

Són persones voluntàries que van pels espais públics ajudant, informant o col·laborant amb els ciutadans que ho requereixin. Vigilen el que passi pels carrers i ho solucionen, si cal i ho poden fer, o ho gestionen per a què l'Administració ho sàpiga i hi actuï segons convingui.

Nosaltres hem conegut a les noies que fan d'agents cíviques per la Creu Alta; ens les va presentar la Regidora del Districte en una de les nostres passejades pel barri, que també en fem de tant en tant.

Efectivament, hem comprovat que es deixen veure pels nostres carrers i inclús, si nosaltres hi fem alguna cosa a la via pública, allà estan per donar un cop de mà si fa falta o per ajudar en el que puguin.

Aquest és un servei que, si dura, serà de molta utilitat per a la ciutadania.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada