No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

16 de juliol 2021

#UnBarriPerViure: ara, el carrer Major

 La qüestió de la seguretat per als infants al anar i tornar de les escoles s'ha quedat "aparcada" en tant que els escolars han començat les seves vacances. La reprendrem al setembre, quan hi tornin...

Ara, els de la plataforma #UnBarriPerViure han girat la seva mirada, mentre, a la resta del barri, ja que el projecte és per a tota la Creu Alta i més enllà dels camins escolars. La intenció és fer que el barri en sí sigui un lloc per viure dignament, sense estar sotmesos a les imposicions dels automòbils, entre d'altres inconvenients, tant els escolars com tot el veïnat en general.

Per tant, ens comencem a mirar directament quins són els carrers i demès llocs de la Creu Alta en els que s'hi hauria d'intervenir per millorar les seves actuals condicions.

El primer cas que s'ha posat al damunt de la taula ha estat el del carrer Major (el més antic del barri), concretament el seu primer tram, el qual es podria excloure perfectament del trànsit obert de vehicles i incorporar-lo a la pròpia plaça de la Creu Alta, al costat de la qual transcorre.

Però, per a això, el primer que cal és que el veïnat afectat estigui al cas de la reclamació de "la millora" i que se la faci seva, protagonitzant-la, i per això es va convocar a tots els residents d'aquest tram esmentat per parlar-ne. En els seus principis, és així com vol actuar la plataforma. 

El passat dia 13, després de la corresponent convocatòria, vam tenir el primer contacte, allà a la mateixa plaça, i, després d'un interessant debat, ens vam encomanar a donar una forma concreta a la idea.

Per tant, mirarem de convertir-la en un projecte pràctic i el presentarem al veïnat per a què aquesta - com les següents que es vagin afegint - sigui una proposta popular autèntica, plantejada concretant com vol ser el barri de la Creu Alta en un futur a poder ser proper...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada