No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

13 d’octubre 2021

La 'Policia de Districte'

 La vida social i diària continua corrent igualment encara que anem entrant en períodes commemoratius i en jornades extraordinàries o especials per alguna causa. El dia a dia també transcorre igualment.

Això vol dir que també l'activitat ordinària segueix present en el nostre tarannà, en la nostra tasca social. Continuem tenint reivindicacions a fer i a mantenir o es segueixen produint les circumstàncies habituals en tots els sentits, amb aspecte positius i amb d'altres més negatius. Com sempre.

Un d'aquests temes a considerar ordinaris és el tema del civisme i de la seguretat ciutadana. És una qüestió social que es manté encesa entre nosaltres i que no es pot descuidar perquè es converteix en un problema ben fàcilment.


Per parlar d'això, en general, ens va visitar l'altre dia, en el marc de la 'Taula de la Creu Alta' d'aquest mes d'octubre (normalment es constitueix un cop al mes) el Regidor consistorial que té cura d'aquests afers, el Sr. Jesús Rodríguez, de l'Àmbit de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme de l'Ajuntament de Sabadell.

Va servir l'acte per conèixer personalment l'anomenada "Policia de Districte", o policia de proximitat, que s'ha tornat a reactivar ara, després de l'estrany parèntesis de la pandèmia, i que, d'entre d'altres tasques, té la missió de mantenir contacte permanent amb els 'agents socials' de la seva zona (en aquest cas, el Districte Segon) i, per tant, amb entitats com la nostra. D'ara endavant mantindrem una correcta comunicació pel que fa a la utilitat d'aquest important servei municipal.

També hi va haver una altra utilitat dins d'aquesta 'Taula': es va presentar a ella la plataforma veïnal #UnBarriPerViure, amb la qual cosa també es va plantejar un inici de relacions que també podrà ser fructífer, amb l'esmentat Regidor "de la via pública" i, naturalment, amb la nostra Regidora del Districte.

Hi haurà noves trobades en aquest sentit i també hi podran haver-ne d'altres, amb d'altres entitats del barri, perquè el sentit d'aquestes 'Taules' és la de mantenir relacions habituals entre aquestes entitats (totes les que ho vulguin) i la Regidoria del nostre Districte Segon.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada