No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

25 de novembre 2018

50 anys del moviment veïnal a Sabadell


Aquest any 2019 se celebrarà a Sabadell el 50è aniversari del moviment veïnal a la ciutat. Des de ja farà mig segle, el desenvolupament dels barris i de tota la ciutat ha tingut uns protagonistes sense els quals no seria Sabadell el que és avui, en molts sentits.
Per reconèixer la tasca portada a terme per tants i tantes veïns i veïnes, s'organitzaran una sèrie d'actes per tots els districtes municipals, i a més llocs, conmemorant així aquest esdeveniment que, lluny de ser només històric, encara és molt significatiu avui dia i ho seguirà essent en el futur de la ciutat, de la que en podem dir que és una citat de barris.
El primer acte públic es portà a terme aquest dijous, 22 de novembre, i fou la inauguració d'una exposició alegòrica del tema, que s'ha organitzat al Casal Pere Quart (districte primer) i que seguirà un itinerari per tots els altres districtes municipals durant els propers mesos.
Totes les associacions de veïns de Sabadell en tenim una part en aquesta història i en els seus present i futur esmentats. Les que estem federades a la FAVS (Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell) anirem col·laborant amb aquests actes que poc a poc s'aniran divulgant i realitzant des d'aquesta Federació a cada barri de la ciutat.
Tot el veïnat hi està implicat en el moviment veïnal; sense aquest no tindrem una qualitat de vida com la que tots volem. És una tasca que tothom qui visqui a Sabadell ha de tenir prevista, cadascú amb l'associació del seu barri i tothom amb tota la ciutat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada