No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

16 de gener 2019

Grup Mou-te: primera caminada del 2019


La primera activitat que aquest nou any s'ha organitzat des del 'Grup Mou-te', que ja té preparat tot un calendari per al primer trimestre, ha estat la primera etapa d'"Una volta pel rodal proper de Sabadell".

L’objectiu d'aquesta volta és definir una ruta que envolti la ciutat de Sabadell, pel seu rodal però sense sortir del terme municipal o tan poc com sigui necessari.
Com que actualment el casc urbà ocupa una gran part de l’esmentat terme, això ja no és estrictament possible, sobretot si es rebutja passar per cap lloc asfaltat o urbanitzat. De fet, ni això és realment factible ja en algun punt del rodal de Sabadell.
Amés, part del límit del terme municipal coincideix amb el traçat d’alguns carrers de la ciutat, que pertanyen la meitat a ella i l’altra vorera al municipi veí. Això passa en una part del terme comú amb Barberà del Vallès, i en aquesta part, aleshores, no hi ha rodal.

Si amb tota la ruta es vol dibuixar un cercle tancat, cal incloure aquest tram urbà. I com que s’ha de començar per algun punt, utilitzarem aquesta part urbana com a inici de la volta, i la tancarem retornant a aquest punt pel ‘Parc fluvial del Ripoll’, que també es pot dir que està al rodal proper de Sabadell.
Aquesta primera etapa, subtitulada com "del Sud cap a Ponent", ha consistit en un recorregut aproximat de 7 km. que ha començat a l'Esglèsia Romànica de la Creu de Barberà (el Sud de la ciutat) i ha acabat a l'estació dels FGC de Sant Quirze del Vallès (a Ponent de Sabadell), on començarà la segona etapa que continuarà la volta programada.

Els qui es van acostar per la convocatòria d'aquest grup, que poc a poc es va consolidant, van poder gaudir d'una esplèndida jornada, passant pel Parc Central del Vallès, la Granja del Pas, Sant Pau del Riu Sec i l'Aeroport de Sabadell, entre d'altres llocs del recorregut, comentant i debatent les peculiaritats de cada punt, cosa que va fer de la caminada tot un acte cultural i ciutadà.
La propera etapa, de seguir amb aquest to, promet una nova caminada saludable molt interessant, tot practicant l'excursionisme, per conèixer espais naturals i patrimonis emblemàtics, tot fomentant la socialització.
Aquest és el lema i la finalitat principal del Grup Mou-te.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada