No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

26 de juny 2019

Flama del Canigó i Revetlla de Sant Joan


És ja un acte tradicional, organitzat per la Vocalia d'Activitats, la celebració al nostre barri de la Diada de Sant Joan, o sigui, dels actes de la seva vigília.

Encarregats d'anar a rebre la Flama del Canigó (per costum, des de fa dècades), els veïns de la Creu Alta, com els d'alguns altres barris, baixem fins a la 'plaça de la vila', on normalment s'hi fa la corresponent concentració, per recollir 'la Flama' de cada any portar-la, avinguda amunt, fins al barri.

Anteriorment era per encendre el nostre particular peveter; darrerament, amés,  des de fa 3 anys, tornem a tenir 'foguera de Sant Joan' a la plaça, de la qual ens han encolomat la responsabilitat de la mateixa.

Per a la revetlla, els veïns i les veïnes que els hi agrada aquesta festa, es reuneixen a la plaça i uns quants improvisem un 'sopar d'estiu', en el que cada qual hi porta el que vulgui menjar.

La vetllada, ara bo i veient cremar la llenya que a la tarda el mateix veïnat hi ha anat apilant, és d'allò més agradable (petards i soroll apart), ja que inaugurem els actes "a la fresca" que tan de gust venen a l'estiu.

Aquest any hi han pres part una dotzena de famílies, en el grup que ens instal·lem sota "la pineda", i s'ha celebrat de passada la onomàstica d'uns quants Joans i Joanes en el seu dia.

A la plaça hi han fet cap moltes més persones i demès, mantenint la tradició dels petards i el soroll esmentats, propis de la dita 'nit més curta de l'any'.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada