No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

21 de febrer 2020

Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV)


D'acord amb el que es va establir en el Pla territorial metropolità del 2010, és necessària la redacció d'un pla específic de mobilitat de les comarques del Vallès (Oriental i Occidental) per assegurar l'assoliment dels objectius del pla barcelonès, específicament amb les seves interconnexions amb l'entorn de l'àrea metropolitana, si més no per les nostres comarques.
Deu anys després, en això estem ara.S'ha redactat ja un esborrany d'aquest pla específic (PEMV) i actualment aquest està en període d'exposició pública per a les possibles al·legacions que om cregui que cal presentar.
Això afecta, i afectarà, molt a la nostra ciutat i al seu entorn. Independentment de la credibilitat que se li pugui donar a aquesta mena de plans urbanístics (utòpics la majoria ja que no porten assegurats els corresponents pressupostos econòmics), signifiquen alguna forma de planificació de futur, cosa que si no és per ells no existeix. Per tant, mereix la pena que al menys hi donem una mirada.
L'Ajuntament de Sabadell, conscient del seu paper en aquesta planificació, ha fet un esforç de difusió del tema i, entre d'altres coses, ens va venir a fer una "presentació" del Pla aquest dimarts 18. Des del Consistori s'han previst bastants al·legacions i l'interès el tenen en si encara n'hi ha més entre la ciutadania, sobretot des de les associacions de veïns.
Aquestes, nosaltres inclosos, al estar federades, el que estem fent és una preparació de les nostres pròpies al·legacions a través de la FAVS, les que, per altra banda, sembla que més aviat coincideixen amb les consistorials.
El tema continuarà sent recorrent, així que en seguirem parlant en endavant. Incloent, en el nostre cas, respecte a allò que pugui afectar directament o d'alguna manera a la Creu Alta, que hi és. Complint les nostres obligacions, mantindrem al nostre veïnat ben informat d'aquest tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada