No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

03 de maig 2020

Iniciativa del Grup Mou-te


Comença a veure's una llum al final del túnel. El rigor de la pandèmia sembla que comença a afluixar i això fa que les famoses "autoritats sanitàries" permetin que les persones puguem començar a treure el cap fora de casa i retrobar-nos amb el món que ens envolta, el qual, entre d'altres coses, ha sortit de l'hivern i està en plena primavera.
 De noment se'ns recomana sortir a donar un vol no gaire lluny i no gaire llarg. El risc que s'intenta evitar continua existint però la necessitat d'estirar les cames no només és una obsessió psicològica, així que, mitjançant unes regles, per cert, una mica confoses, ja es possible fer una passejada (no en grup encara), amb els nens, uns, o per fer "esport", altres, sense la excusa del gos. O senzillament per prendre l'aire.
Com que la cosa ha de ser curta i propera, des del nostre grup "Mou-te" ens recomanen començar a recuperar la forma física fent recorreguts sense sortir del barri o pel seu entorn immediat. No cal, de moment, pretendre anar gaire més enllà, doncs a prop de casa ja tenim alguns parcs o jardins, algunes places ben eixerides i un rodal proper que ens permeten el contacte amb la natura ben a prop de casa nostra.
I la trobarem en un dels seus millors moments a la natura. Val la pena sortir a veure què tenim tant proper, sense haver d'anar gens lluny...
 Ruta circular per la Creu Alta de 4km estant sempre a menys d'un del lloc de sortida.
Ens cal el mapa de la ciutat i un compàs. Clavem la punta del compàs a la plaça de la Creu Alta, l'altre a la plaça d'Espanya que és el lloc més llunyà, fem la circumferència.
Què tenim? Tota la Creu Alta a dins.
Proposta de caminada: sortida de la plaça de la Creu Alta (lloc habitual) enfilem carretera de Prats fins a la Gran Via, la travessen i tot seguint per la dreta passem per el Parc Taulí, la Torre de l'aigua fins al carrer de Vilarrubias, Plaça Marcet, ronda de Zamenhof, plaça de Catalunya cap a la dreta, Francesc Macià el Corte Ingles, plaça d'Espanya cap a la dreta, Gran Via fins a la carretera de Castellar, dreta, cal Pare i plaça de la Creu Alta.
Final del recorregut.
Alternativa, es pot fer a l'invers.
Una altra proposta de sortida urbana a passejar pels nostres parcs:
Plaça de la Creu Alta, carrer de Pi i Margall, travessem l'Eix Macià i ens perdem pel parc de Catalunya direcció al Observatori Astronòmic fins anar a trobar la Masia de Can Rull, parc del tren, la font.
Caminem una mica i travessem la carretera de Terrassa a trobar el mercat dels Merinals.
Entrem al Parc de Can Gambús (la Capella es tancada). Aquests dos parcs en aquest moment estan salvatgement preciosos.
Us recomano una passejada.
Apa cuidem-nos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada