No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

16 de maig 2020

L'Aplec de la Salut, suspès


D'entre la pila d'actes socials i públics que s'han hagut de suspendre en podem destacar aquest cap de setmana el tradicional Aplec de la Salut, la "segona" festa popular de la ciutat de Sabadell.
Ara que ens havíem començat a moure per fer-lo extensiu a tota la ciutat - a tots els barris - resulta que no es pot organitzar. Aquest any, és clar; el proper pensem que sí...
El dilluns continuarà comptant com a festa local (hi ha gent que continua anant a treballar quan toca, a vegades per força), però no veurem cap acte de cap mena en cap racó de la ciutat, encara que ho volguéssim veure des dels balcons, cosa que aquests dies s'està també recuperant (el sortir als balcons, qui en tingui).
A darrera hora, amb la ben pensada idea que si hi ha gent que surt a passejar, amb nens o avis, o a fer esport pel carrer (?), cal mirar que no ho hagi de fer de forma "apretada", per falta d'espai públic en els llocs en els que 'normalment' no n'hi ha (d'espai) i n'hi fa falta encara que no fos perillós apropar-se (al barri n'hi ha moltíssims de carrers amb aquest 'defecte'), i s'hi ha exclòs el trànsit de vehicles pels mateixos carrers que els altres Aplecs de la Salut. Fins i tot a alguns de nous.
Per exemple, podem anar passejant àmpliament, aquest cap de setmana, des de la plaça de la Creu Alta fins a la del Lluís Subirana (o en sentit contrari) via plaça dels Usatges i carrer de Sant Miquel, sense que hi hagi vehicles circulant-hi al mateix temps.
Del tema de la convivència amb els cotxes avui dia n'haurem de parlar més i millor...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada