No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

04 de juliol 2020

Primer de juliol, aniversari de la NO independència de la Creu Alta

 El dia 1 de juliol de l'any 1904, la Creu Alta, o més ben dit en conjunt de cases que en aquell temps configuraven l'entorn de l'encreuament del "camí de Manresa" amb l'encara camí també cap a Castellar del Vallès, on hi havia una creu molt alta (la 'parròquia' coneguda fins aleshores com a "Sant Vicenç de Jonqueres"), va deixar de ser un ens independent i va passar a ser un barri de Sabadell, el primer que l'ara ciutat va tenir.

No cal repetir com va anar la història, tota vegada que ara ja no l'arreglarem, però cada any, quan arriba aquesta data, ens recordem de la NO independència de la Creu Alta, un tema del que en tenim la nostra particularitat.

Aquest any no ho hem pogut "celebrar" (les autoritats s'entesten en impedir les activitats públiques amb l'excusa de la pandèmia), però també és cert que la qüestió no està clar que sigui un tema de celebració.

Darrerament, les celebracions escassegen...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada