No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

04 de setembre 2020

Suspensió de la Festa Major de Sabadell

Les associacions veïnals de Sabadell, davant la cancel·lació de la Festa Major de Sabadell 2020 i en la línia d’arguments que ens van aconsellar suspendre la pràctica totalitat de les festes majors dels barris per considerar, entre d’altres coses, que era impossible garantir la seguretat amb els models d’activitats habituals de les festes majors, volem manifestar el següent:

  1. Després de mesos de confinament, el trànsit sense solució de continuïtat d’una situació d’estat d’emergència a la mal qualificada “nova normalitat”, cedint a pressions polítiques i econòmiques més que a raons de salut pública, s’ha mostrat com una decisió errònia si ens atenim als brots de contagis incontrolats que estem patint arreu. Una precipitada decisió que, fet i fet, no ha servit per salvar l’economia sinó que només ha provocat un augment important dels contagis. Alguna cosa s’ha fet (i es continua fent) malament.
  2. La mal anomenada “nova normalitat” ha provocat un excés de confiança entre la població, que erròniament ha deduït que el virus era cosa del passat, quan els brots ens han retornat a la crua realitat: el virus ha vingut per quedar-se i és una irresponsabilitat el baixar la guàrdia.
  3. En aquest context, han arribat les dates de la Festa Major de Sabadell i creiem que ha estat un encert suspendre tots els seus actes davant la impossibilitat d’evitar els contagis de coronavirus, i és per això que, com a associacions veïnals, fem una crida als veïns i les veïnes, i en especial al jovent, apel·lant a la responsabilitat personal per a què no es participi en activitats “fantasmes” o “alternatives” presencials de més de 10 persones, per tractar-se d’un nivell de risc potencial per encomanar-se de la COVID19 i convertir-se en propagadors del virus.

Finalment, no podem obviar una realitat: és urgent repensar el model d’oci actual i sortir de l’espiral consumista a la qual s’ha acostumat a la societat i especialment als joves. No serveix de res negar-nos la possibilitat de diversió quan al mateix temps l’única manera que es coneix és fent el que actualment es fa, i això no es pot canviar de la nit al dia, sinó que requereix d’un procés, de temps i de pedagogia. Cal posar en marxa un marc deliberatiu en el què participin totes les parts implicades per treballar un model d’oci que la ciutat en general i el jovent en particular necessitem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada