No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

24 de febrer 2021

L'amiant: un altre atac a la nostra salut

 No només hi ha virus que ens fan emmalaltir, o pitjor, sinó que també hi ha productes artificials que produeixen a la població en general altres malalties o, també, coses pitjors. No n'hi ha prou amb la natura per crear-nos problemes de salut sinó que també es fabriquen productes que esdevenen nocius i, a la curta o a la llarga, mortals.

Durant mols anys s'ha fet servir, per a la construcció, elements fabricats amb amiant, que és un silicat mineral que va molt bé per aïllar, de la temperatura i de l'electricitat. Però aquest element produeix efectes negatius quan es degrada, quan es descompon en pols i envaeix les nostres vies respiratòries, cosa que està passant un dia aquí i un altra allà, perquè va ser molt utilitzat anys enrere i ara arriba a aquest nociu final de la seva utilitat.

Des de la Federació Veïnal s'ha fet una denúncia pública d'aquesta situació; serà necessari que coneguem on hi ha encara elements d'aquests i com ho hem de fer per eliminar-los sense perill. Ens estem jugant la salut pública molt més del que aparenta...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada