No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

17 de setembre 2021

Grup Mou-te: Riu Ripoll (IV)

La baixada pel Riu Ripoll, des del seu naixement, que els caminadors i caminadores del Grup Mou-te van fent per etapes aquest any, va tenir la quarta aquest passat dia 14. Es va fer el tram des de Castellar del Vallès fins a Sabadell, concretament, és clar, fins a la Creu Alta.

Sortint des del punt on ho havien deixat a l'etapa anterior, el pont de la C-1415 (la carretera de Castellar a Terrassa), van seguir riu avall, però no per la seva llera senzillament sinó aprofitant per recórrer l'antic camí que naixia a la Creu Alta, allà on en el seu encreuament amb el 'Camí Ral de Manresa' hi havia erigida una creu molt alta des de feia segles.

Concretament van anar fins al Castell de Clasquerí i, des d'aquest, a l'enclavament conegut com a "Castellar Vell", que és on realment duia aquell antic camí, que no era al casc urbà actual.

Des d'aquest, camí avall, es va recuperar la riba del Ripoll i s'arribà al nostre barri justament per Jonqueres, el seu bressol.

Una nova caminada clarament cultural i històrica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada