No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

01 d’octubre 2021

34è Aplec de Jonqueres

 Arribat l'últim cap de setmana del mes de setembre, hem tornat a celebrar l'Aplec de Sant Vicenç de Jonqueres, enguany per 34ena vegada i amb un programa gairebé com el dels millors anys.


Concretament va començar pel matí del dissabte amb el Memorial al Manel Galícia, en la seva desena edició. A la caminada habitual per l'entorn del barri s'hi va incloure la lectura d'un poema de Verdaguer anomenat "La Palmera de Jonqueres", que ens consta que era dels que més li agradaven al Manel. El lloc on es va llegir va ser sota l'única palmera que queda a la Creu Alta: al Parc Taulí.

A la tarda del dissabte va tenir lloc un acte extraordinari, pendent des de la Festa Major de l'any 2020, consistent en la descoberta d'una placa, fixada en una de les parets del centre de la plaça de la Creu Alta, que rememora l'atorgament d'un "Tallaret d'Honor" extraordinari «del barri de La Creu Alta en reconeixement a totes les persones, professionals i voluntàries, que han actuat contra els efectes de la pandèmia per la COVID19.» Hi va assistir l'Alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; la Presidenta de la Corporació Sanitària del Parc Taulí, Mariona Creus; la representant del Servei d'Atenció Directa de l'Hospital Parc Taulí, Salut Madriles, i altres autoritats i membres del Consistori. Les primeres van pronunciar unes paraules i la placa fou descoberta per l'actual Pubilla de La Creu Alta, Alba Moya, acompanyada per la nova Pubilleta. Tot plegat fou amenitzat per un conjunt de vent de l'Escola de Música Creu Alta.


El diumenge es desenvolupà l'Aplec a l'esplanada de l'ermita de Sant Vicenç de Jonqueres, com sempre i gairebé amb totes les activitats de sempre. Entre d'altres d'aquestes, s´hi va plantar un tercer arbre en aquell entorn (el segon sembla que ha passat a "millor" vida); hi va haver l'acostumada Missa de campanya i un debat sobre les herbes i productes vegetals, a càrrec de l'Ester Casanovas, i es va portar a terme el 10è Concurs de Ratafia de la Creu Alta, amb el seu acostumat èxit de participació.

  • El primer premi es va atorgar a la presentació d'Enrico Köhler.
  • El segon li correspongué a David O.
  • I el tercer a la Maria Barceló, que recollí els regals que li correspongueren.
L'Aplec es va tancar amb un nou concurs de paelles d'arròs, que també es va poder realitzar, amb les corresponents mesures de seguretat incloses les sanitàries, la qual cosa ens fa albirar que, si no tornem ja enrere, sembla que la situació general comença a retornar a "la normalitat".Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada