No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

22 de desembre 2018

Inauguració de la plaça d'Espanya


Sembla ser que s'han acabat les obres que des de fa ja uns quants anys s'han estat portant a terme a la 'poli-sectorial' plaça d'Espanya, al vèrtex de Ponent del barri de la Creu Alta (i al de Llevant de Ca n'Oriach, al del Sud de Torreguitart i al del Nord de la Concòrdia).
Potser no s'han acabat del tot però, en tot cas, sí lo suficient com per a què avui, 22 de desembre de 2018, s'hagi fet la cerimònia d'inauguració de la remodelació que en tan gran espai s'ha estat realitzant en tot aquest temps.
El resultat no és el que els diferents veïnats afectats havíem demanat (això ja ho sabíem), però sí que s'acosta al que se'ns havia anunciat en les darreres sessions informaitives que en alguns moments se'ns havia ofert.
Ha quedat tota una gran obra de jardineria, que ja veurem el que durarà, i uns espais diàfans més o menys extensos en els que s'hi podrà fer quelcom més que prendre el sol.
El petit "anfiteatre" que s'havia demanat també es podrà utilitzar, tot i que ja veurem com i per a què.
I ha quedat tot el nou espai públic "enganxat" al quadrant del costat de Ca n'Oriach, desdibuixant la gran rotonda allà abans dissenyada i que ara s'ha convertit en un tap d'ampolla a la boca Nord de la 'Gran Via', amb els corresponents problemes de mobilitat i de contaminació ambiental i sonora. Això és el que ja sabíem que es faria i és el que tindrem; res a veure amb el que s'havia demanat.
El "castellet" del vestíbul de la subterrània estació de ferrocarrils també es queda allà a dalt, presidint l'espai. Però els accesos al transport públic, un cop dins de la nova plaça, són més fàcils que al principi, amb aquelles escales que, no obstant, també s'hi han quedat on eren. Ara es pot triat per on entrar o sortir.
Fins i tot s'hi pot accedir als trens (no molt còmodament, però) des de l'exterior de la plaça, que és el que els veïnats demanavem, però només des del costat de la Concòrdia, per una entrada al futur 'pàrquing' de Josep Tarradelles que, de moment, és això: un projecte no acabat. Des del costat de la Creu Alta no hi ha cap entrada a les estacions; per no haver, no hi ha ni un pas per a vianants a la plaça: ens ha quedat ben desconectada.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada