No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

11 de maig 2020

Comunicat sobre les Festes Majors dels Barris


Tota mena d'activitats es deixaran de fer aquests dies (potser gairebé tot aquest any) perquè les mesures dictades per lluitar contra el COVID-19 ho impedeixen, tant físicament com en l'aspecte econòmic, deixant de banda l'actitud popular al respecte, doncs molta part de la nostra societat no està per festes i la resposta a qualsevol convocatòria no seria la de sempre.
El cas és que a la Creu Alta vàrem decidir suspendre la Festa Major d'aquest any i ja abans ho havien fet igual altres barris de la ciutat, sobretot els que la tenien programada per a dates anteriors a la nostra.
Al final, a hores d'ara, pràcticament han fet el mateix la totalitat dels barris de Sabadell i només alguna 'comissió de festes' s'està pensant encara què podran fer, o no, per a què no sigui dit que s'han quedat sense la potser principal activitat d'aquell barri. La situació és la que és i la realitat s'imposarà tristament, doncs el que ha passat afectarà molt inevitablement a moltes coses, també a això.
Aleshores, en termes generals, com que des de ja fa anys es pot comptar amb una subvenció municipal com a ajuda per a les festes majors de cada barri que n'organitza, el què hem pensat totes aquestes associacions veïnals que haurem de renunciar a la mateixa aquest any, és que aquests diners públics, que en conjunt són una mica significatius, no haurien de "desaparèixer" entre els rebrecs de la caixa municipal (pagant interessos als bancs, per exemple) i, per tant, demanem que el Consistori els redirigeixi precisament a pal·liar les destrosses financers que la pròpia pandèmia ens causarà a la ciutat, tant sigui amb l'enorme aportació sanitària que ara s'ha hagut de fer per força (i el que queda...) o a d'altres emergències socials ciutadanes que s'hauran de cobrir també sisplau-per força.
És a dir, demanem que aquests diners que havíem d'administrar nosaltres per a festes i esdeveniments es destinin a allò que ara fa més falta, essent conseqüència això igualment com del fet que no ho podrem fer com estava previst. La solidaritat social s'ha de portar a la pràctica de moltes maneres; la econòmica és una de les més significatives.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada