No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

30 de setembre 2020

33è Aplec de Sant Vicenç de Jonqueres

 Ha arribat la data en la que cada any - el darrer cap de setmana del mes de setembre - celebrem el ja tradicional Aplec de Jonqueres, normalment a l'entorn de l'ermita que fou el bressol d'aquest barri.

Aquesta vegada, però, no ha estat com les anteriors, sobretot com les més darreres. Per una banda, havíem planificat un programa que no només incloïa els actes més habituals de les últimes edicions (el 10è Concurs de Ratafia, el de les paelles d'arròs, etc.) sinó que intentava recuperar alguns dels corresponents a la passada Festa Major, suspesa en la seva totalitat en el seu moment.

Per altra banda, però, la situació sanitària que impedí l'esmentada Festa Major, a aquesta alçada del calendari, tot i el que s'esperava no ha canviat gaire encara (en el fons no ha canviat gens en realitat) i, per tant, tampoc ha estat possible tirar endavant amb la major part de l'esmentat programa. Els concursos esmentats, i vàries coses més, s'han hagut d'anular.

Però aquest cop teníem preparat un "PLA B", en el que hi havia uns mínims actes que, amb tota mena de controls i adaptats a la normativa del moment pel que fa al tema de la pandèmia, sí que s'han pogut realitzar. Hem tingut un "petit Aplec" i, en ell, hi hem inclòs algun acte pendent de la Festa Major d'enguany.

Així, en principi, hem pogut comptar amb una nova edició de l'exposició "Gent del Barri", amb noves imatges de la història de la Creu Alta. En el darrer moment, s'ha pogut penjar-la a la tanca del Centre Cívic de la Creu Alta, com les anteriors, i allà està, amb gran acceptació del veïnat que contínuament la contempla.

També pendent de la Festa Major, com l'exposició anterior, hem pogut confeccionar una nova edició del DIARI DE LA CREU ALTA. Ha sortit al setembre, no a la primavera, i ha estat "especial", però tampoc ens ha faltat. Aquesta vegada ha portat un suplement extraordinari: el Full de Jonqueres, que, d'aquesta manera, com en els darrers aplecs, tampoc ha fallat.

També pendent de la Festa Major, hem pogut lliurar el Tallaret d'Honor 2020, que aquest any s'ha atorgat a L'ESTRUCH FÀBRICA DE CREACIÓ DE LES ARTS EN VIU, entitat creualtenca de projecció internacional que aquest any celebra el seu 25è aniversari.

L'acte de lliurament es produí en el mateix recinte d'aquesta entitat, al carrer de Sant Isidre, 140, perquè ens permeté "controlar" l'assistència dels qui hi van ser presents per regulades invitacions, per cert amb considerable quantitat de veïns i veïnes.

En el mateix esdeveniment s'incoí el Memorial Manel Galícia (acte permanent en els darrers aplecs) i un lliurament extraordinari d'un TALLARET D'HONOR del barri de la Creu Alta «en reconeixement a totes les persones, professionals i voluntàries, que han actuat contra els efectes de la pandèmia per la COVID19». Una placa indicativa d'aquest atorgament es fixarà a la plaça de la Creu Alta, quan sigui possible, per al coneixement general del mateix.

Per acabar el "petit Aplec", el diumenge 27, en petit comitè, l'Associació de Veïns de la Creu Alta va plantar, per segona vegada, un nou arbre al recinte de l'ermita de Sant Vicenç de Jonqueres. L'Aplec, en el lloc habitual del mateix, va ser un acte bastant senzill, tot i que bastant significatiu però. 

Aquesta vegada no ha pogut ser més, però ja vindrà l'any que ve, en el que tots comptem que les coses ja hauran tornat a ser com sempre. O més o menys.

Ja ho anirem veient...

,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada