No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

25 de setembre 2020

El Grup Mou-te a Talamanca

 El Grup Mou-te, malgrat les restriccions que encara duren, ha tornat a fer una nova sortida. Tothom emmascarat i "mantenint les distàncies", però  recuperant activitats saludables que són necessàries per molt que la situació sanitària continuï entre indecisions contradictòries.

Aquest passat dimarts va tocar visita a Talamanca, on encara es recorda la batalla que hi hagué l'any 1714, la darrera que va guanyar un exèrcit que es pogués considerar exclusivament català.

La passejada ha tingut un pel de duresa, sobretot per la manca forçada d'entrenament, de manera que, seguint recomanacions, els participants s'han dividit en dos grups: un que bàsicament ha romàs al poble, a l'entorn del seu castell i del monument memorial que hi ha adjacent (on s'instal·laren les tropes catalanes d'aquella batalla) i l'altre grup, més caminadors, ha començat el seu recorregut a La Mussara, a l'altra  banda del torrent (on s'instal·laren les tropes borbòniques que perderen la batalla) i s'han dirigit fins al castell, al poble. Recordant l'històric resultat, aquest grup, després, s'ha entornat per on havia vingut, rememorant aquella pèrdua.

La teatral excursió ha estat tot un èxit, excepte a la tornada cap a casa d'una part d'aquest segon grup, que ha patit un ensurt automobilístic, sense greus conseqüències però. Tot al contrari, més ànims per a la propera.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada