No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

12 de setembre 2020

Diada de Catalunya 2020

També pel que fa als actes habituals de la Diada de Catalunya aquest any hi ha canvis, limitacions, dubtes socials (i polítics) i temors a realitzar coses en comunitat, en conjunt amb les altres persones.

Moltes de les activitats que formen part d'aquesta Diada no s'han vist aquest 2020, o han estat molt minvades. Manifestacions, concentracions, actes públics amb centenars, o milers, de persones a l'hora, en un mateix lloc i juntes, no és prudent organitzar-los; seguim dins d'una pandèmia i encara no se li ha trobar cap solució real per revertir-la.

No obstant, les persones tenim uns drets en aquest País (se suposa) i no s'ha de permetre que una cosa afecti a l'altra, tant com sigui possible, i encara menys indefinidament.

Per tant, amb totes les mesures de seguretat sanitària que facin falta, hem de seguir endavant amb les nostres vides, amb les nostres relacions socials, amb els nostres drets polítics i amb les nostres activitats humanes; amb tot allò que vulguem fer, que sempre hem fet i que hem de poder seguir fent. La celebració de la Diada Nacional és una d'aquestes coses.

Poc o molt, aleshores, l'acte oficial que es fa a Sabadell cada any també s'ha portat a terme aquest. D'una en una i a uns quant metres de distància, les entitats sabadellenques que no hi hem volgut renunciar hem tornat a fer la clàssica ofrena floral al Parc Catalunya, amb el protocol més o menys correcte i amb el resultat bastant similar.

Han estat molts i moltes els qui han faltat aquesta vegada, com han estat també absentes moltes altres coses habituals. Però a la Creu Alta no ens ha passat desapercebuda aquesta jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada