No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

16 d’octubre 2020

Memorial Lluis Companys

Aquest any en fa ja 80 que aquell President de la Generalitat de Catalunya va ser afusellat com a sentència dels tribunals de l'època, que mantenien aquest antic costum d'empaitar a les nostres autoritats que ha arribat fins als nostres dies.

A la ciutat de Sabadell ja fa 10 anys que, en tal aniversari, s'hi fa un acte institucional en memòria d'aquell assassinat, i l'Associació de Veïns de la Creu Alta, en nom d'aquest barri, hi hem anat prenent part del mateix quasi des de les primeres ocasions, cosa que, malauradament, no fa cap altra associació veïnal, inclosa la del veïnat en el que va viure Lluís Companys, l'esmentat President que també fou Diputat per la ciutat de Sabadell.

Aquesta vegada també hi hem estat, tot i que les mesures sanitàries s'hi han ficat pel mig, com entre tot el que la societat civil intenta organitzar per no trencar amb el que volem que sigui la nostra vida lliurement.

Aquest any farà 100 anys que a l'advocat sabadellenc Francesc Layret també se'l va sentenciar amb la mateixa bestiesa i amb similars "raons". A veure si podem fer un acte de record d'aquest altre cas, que té relació també amb el nostre barri.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada