No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

23 d’octubre 2020

Renovació de l'asfalt d'alguns carrers de la Creu Alta

Aquests dies veurem com alguns dels nostres carrers s'ennegreixen de to cromàtic, perquè s'ha començat a executar un antic "projecte de renovació i millora dels ferms de las calçades de la ciutat de Sabadell". Antic perquè es va iniciar fa uns dos anys pel Consistori anterior.

Així, una altra vegada el quitrà, i la seva toxicitat, torna a recobrar protagonisme als nostres carrers. A alguns no és que no els fes falta, doncs n'hi ha que fa més de dues dècades (el segle passat) que el seu deteriorament ha estat evident, però l'arranjament torna a ser més d'allò que s'ha fet sempre, sense plantejar-se si actualment aquest tipus d'intervenció és la més adient per al ferm que ens convé a les calçades.

Alguns trams (o tots) quedaran prou bé, segons es pretén, i fins i tot pot ser que, en aquests alguns, s'arribi a amortitzar "la inversió", però en d'altres ja no és la millor idea a executar de cara al futur que convindria més als carrers en general.

Ja quan es va elaborar aquest programa vam advertir als aleshores responsables que es malgastaria diner públic en moltes d'aquestes intervencions; recentment, davant dels responsables actuals, hem repetit el nostre advertiment, però el corró municipal, quan es posa en marxa, no atén l'opinió de la ciutadania i les obres públiques decidides ja no es paren una vegada licitades.

Doncs malaguanyat esforç perquè als nostres carrers el que els convé de cara a un futur bastant immediat és una "pacificació" respecte a la circulació discrecional de vehicles, i no pas una facilitació del caos cada vegada més intens que aquests hi ocasionen. Això no vol dir precisament més asfalt.

Però ja anirem parlant més detalladament d'aquest tema, perquè serà una qüestió que anirà agafant més rellevància durant els propers mesos (no anys), i a la Creu Alta no ens escaparem pas; tot al contrari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada