Aprofitant les oportunitats que ens ofereixen les noves tecnologies i el fet que cada vegada més gent les sap fer servir, o al menys ho intenta, s'està prodigant la costum de fer conferències o xerrades temàtiques - més o menys participatives a més - sobre molts temes o difusions socials, a través dels moderns mitjans de comunicació domèstics, als que tenim fàcil accés des de casa, amb un ordinador o, encara més senzill, des del telèfon mòbil, que fa de tot, a més de telèfon.
La tendència a no sortir al carrer "si no és imprescindible", o sigui, més aviat per força però cada vegada més també per hàbit, fa que anem substituint la nostra manera de comunicar-nos amb la resta del món, o de socialitzar-nos (?), pels mitjans telemàtics, que evolucionen i creixen cada cop més justament perquè augmenta la seva utilització general. Fins i tot qui alguna vegada s'havia negat a "tenir mòbil" - o ordinador a casa - ara és normal que es comuniqui per videoconferència amb tota naturalitat. Les reunions ordinàries de la nostra Junta Directiva en són un exemple darrerament, sense anar més lluny.
També ho fan moltes d'altres entitats. Una d'elles, la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), també n'ha agafat el costum, i no només per a les seves pròpies reunions o plenaris, sinó també per als serveis que, com a federació, ofereix a les associacions adherides i, per extensió, al veïnat en general.Darrerament, per a cada dimarts a la tarda, ha organitzat, a través de la plataforma XiBarri, un seminari - virtual - en el que diverses personalitats destacades en la matèria ens ofereixen unes instructives xerrades sobre l'anomenat "estat del benestar" i la seva deriva pels nous temps que ens ha tocat viure darrerament.
En qualsevol cas, és un bon entreteniment cultural que domèsticament, des de casa i sense desplaçar-nos, tenim a l'abast aquests dies en els que una cosa així no trobaríem per un altre camí.
Bona alternativa i bon costum. Amb tot el que ens ha sobrevingut, és bo que incorporem nous coneixements, tècnics també, que potser no haguéssim ni contemplat "abans".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada