No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

25 de juny 2021

La Flama del Canigó repartida des de la Creu Alta

 Cada any, arribada la Revetlla de Sant Joan i organitzat per Òmnium Cultural a la ciutat de Sabadell, es reparteix la Flama del Canigó, arribada directament des de aquella muntanya on es custodia permanentment, per encendre amb ella les fogueres de la tan significativa 'Diada dels Pobles Catalans', les que encara sobrevisquin pels nostres carrers o places, que cada any en són menys.

Aquesta vegada, dins ja de la commemoració dels 250 anys de la Creu Alta, aquest repartiment l'hem fet, en col·laboració amb l'esmentada entitat cultural, des del nostre barri.

No ha pogut ser des de la plaça (el PROCICAT s'hi continua pronunciant) i ha estat des del recinte controlat de l'Estruch, com anem agafant el costum darrerament, però l'acte s'ha desenvolupat amb molt lluïment igualment i l'hem revestit de celebració com corresponia.

A l'organització s'hi ha sumat 'Sabadell Cultura', com fa cada any. i, en aquesta ocasió, el Teatre Sant Vicenç, ja que calia explicar al nombrós públic assistent (asseguts, emmascarats i a la distància de rigor) per què ho hem traslladat a la Creu Alta i, és clar, de què va l'aniversari, si algú no ho sabia.

Actuacions de lluïment han envoltat l'acte, mentre la Flama, això sí, ha fet el protocol·lari pas per la ciutat (1714 m. més llarg que altres anys), tot coordinat molt intel·ligentment per l'Anna Muro. Un acte rodó.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada