No podem esperar ingènuament que l'Administració pública ho faci 'tot' per nosaltres. Com a ciutadans, alguna cosa l'haurem de fer nosaltres...

26 de juny 2021

La foguera de Sant Joan de la Creu Alta

 Poques, molt poques, han estat aquest any les fogueres que s'han encès a Sabadell aquesta passada Revetlla de Sant Joan. La COVID19 potser hi ha tingut quelcom a veure, però ens enganyarem si creiem que aquest és el motiu pel que s'està perdent aquesta tradició.

En el cas del nostre barri, en el que darrerament hi tornava a haver foguera de Sant Joan, aquest any n'hem tingut una de simbòlica (petita i de curta durada), ja que amb ella hem conclòs correctament els actes organitzats conjuntament amb Òmnium Cultural respecte a la Diada.

Però difícilment la tornarem a organitzar en anys propers si se'ns segueix exigint responsabilitats públiques sobre el comportament incívic de certa gent que no es comporta com cal al voltant de les revetlles populars. Nosaltres potser podrem respondre per la colla que ens apleguem a l'entorn d'una foguera, o sigui, per aquells de nosaltres que ja ens coneixem i que sabem el què fem; però si encenem el foc se'ns exigeix que també tinguem cura de tothom qui s'hi acosti i això (l'ordre públic) és una responsabilitat que no admetrem.

Hauran de canviar certes coses per a què l'any que ve encenguem una nova foguera de Sant Joan a la Creu Alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada